Vordingborg Kommunes hjemmeside

Møn Kulturarvsatlas

Kulturarvsstyrelsens hjemmeside
ForsideDet trykte atlasKulturmiljødatabasenBygningsdatabasenSådan blev atlasset tilVelkommenAtlassetHvordan bliver atlasset tilHvad omfatter atlassetFormidlingProjektets metodeProjektets forløbProjektets aktørerKulturarvsstyrelsenMøn KommuneFølgegruppenØvrige aktørerArkivKontaktKommunens handlingsplan

Denne side fortæller om, hvordan atlasset blev til. Siden er overført uændret fra den midlertidige hjemmeside, der var åben mens atlasset blev udarbejdet, og som blev lukket i december 2006, da den blivende hjemmeside åbnede. Siden tjener nu kun som historisk dokumentation og indeholder muligvis forældede oplysninger.

Øvrige aktører

Konsulent for Kulturarvsstyrelsen er Berings Tegnestue i Kragevig ved Præstø. Projektleder er Erica Heyckendorff, arkitekt m.a.a., og hun vil herudover være hovedkraften bag forundersøgelsen, registreringen af de 25 kulturmiljøer og atlasguiden i samarbejde med Møn Museum og Sydsjællands Museum. De tre registratorer, der skal ud på gader og stræder, er Inge Smedegaard, Tom Bruun og Ejner Chang, alle tre ligeledes arkitekter m.a.a. Berings Tegnestue har udarbejdet Frederikssund, Hørsholm og Nysted Kommuneatlasser – forløberen for kulturarvsatlasset – og Erica Heyckendorff har desuden været involveret i Frederiksberg og Indre By kommune-/bydelsatlasser. Herudover beskæftiger tegnestuen sig med fredede og bevaringsværdige ejendomme, fra enfamiliehuse og tilbygninger, til kirker og herregårde.

Samarbejdspartnere er desuden landinspektørfirmaet LE34, der varetager oprettelsen og driften af hjemmesiden samt assisterer på den øvrige IT-side. I forbindelse med færdigproduktionen af atlasset træder fotograf Sten Lange, trykkeriet Narayana Press og layoutfirmaet Eg og Fjord til, ligesom der vil indhentes formidlingsmæssig assistance, så teksten bliver tilgængelig og letlæst af alle.

Lyset spiller i pudsen på muren omkring porten ved Møns Museum
SøgLitteraturLinksKontakt